Bahan-bahan
- 1 gulung mi kolok – direbus
- 1 sudu makan ,minyak bawang
- 1 sudu makan kicap cair
- sedikit serbuk perasa
- sedikit tauge-dicelur
bahan-bahan sup
- ½ inci halia
- 4 sm kulit kayu manis
- 3 kuntum cengkih
- 2 kuntum bunga lawang
- 2 biji buah pelaga
- 2 biji bawang dikisar
- 2 liter air
- serbuk perasa
- garam
- minyak masak
Cara membuat sup
- tumis halia, kulit kayu manis, cengkih, bunga lawang, buah pelaga dan bawang
- ,asukkan air, biar mendidih
- tambah dengan garam dan serbuk perasa
cara membuat me kolok
- gaulkan mi yang telah direbus dengan minyak bawang, kicap cair, dan serbuk perasa sehingga sebati. Ketepikan
- hidangkan bersama sup tadi
No comments:
Post a Comment